mandag 21. mars 2011

Ometepe

Ometepe! For en herlig plass!! Litt wikipediainfo først: ei øy i Nicaraguasjøen. Den er danna av to vulkaner som reiser seg opp fra innsjøen. De to vulkanene, Concepción og Maderas, er forbundet med et eid, som gir øya en timeglasslignende form. Ometepe har et areal på 276 km², er 31 km lang, og 5 til 10 km brei. Den har rundt 35 000 innbyggere, og de viktigste inntekstkildene er dyrehold, landbruk og turisme. Øya er også kjent for sine over 2000 år gamle steinstatuer og helleristninger.

Ometepe er en helt fantastisk plass med en harmonisk og rolig (og lykkelig...?) atmosfære. Det første som møtte oss bak disken på det første hostellet vi var på var en ire høy på marihuana. Samtlige på hostellet, som forøvrig bestod av et par trehytter, var det jeg kan kalle frisinnet.. I løpet av kvelden gikk strømmen. Da ble det enstemmig vedtatt bak baren at i stedet for å fikse strømmen, så skulle vi ha fest på stranda... Da gikk vi andre og la oss :P

På lørdagen dro vi til Charco Verde, et råfint naturreservat.. Ble med den lokale bonden inn bakveien. Gjennom kugarden og gjennom åkeren.. Litt av et eventyr. Så aper og badet i solnedgangen. Nydelig :) På søndagen leide vi scootere og kjørte rundt om på øya. Gøy gøy gøy :)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar